miércoles, 28 de octubre de 2009

Activitat 7

El mite de la caberna aplicat al món actual.

El mite de la caverna encara Plató el va escriure fa molts anys, el podem comparar amb el món actual, ja que representa la societat, la forma de viure de les persones.
Podem dir que vivim en una caverna com la del mite, ja que som persones encadenades a les aparences, som superficials i només ens creiem el que veiem, deixant de banda si aquestes coses que veiem són reals o no. Per tant som presoners del món sensible, el món físic i no sabem anar més enllà, estem reduïts al nostre cos, els sentits.
Les ombres representades en el mite, són les coses que se´ns apareixen, i com sempre hem viscut pensant que són la veritat, no ens plantegem cap pregunta.
L´home que sigui capaç de separar el cos i l´ànima serà el que pugui arribar a la veritat, ja que només hi podrem arribar recorrent a la raó, en el mite s´exemplifica amb el presoner alliberat, i aquest presoner que és l´únic que aconsegueix veure les coses reals, ja no vol pensar que les altres coses que veia a la caverna ho eren, per tant quan nosaltres estem disposats a veure més enllà ja no acceptarem el que tothom pensa, però, la persona que intenti fer entendre això a les altres estarà sotmesa a que li diguin boja, ja que si estem acostumats a que un boli és un boli, no pot venir ningú a dir-nos que no ho és, ja que tota la vida ho ha sigut i per nosaltres ho serà sempre.

No hay comentarios: