martes, 31 de marzo de 2009

Doc.3 Obrar conforme a la virtud més perfecta

Títol: El camí de la felicitat

Idees principals:
Aritsòtil en aquest text diu que l´home està guiat per l´ànima i aquesta actua segons la raó. De manera que aquesta funció només la podran exercir els homes perquè són els únics que tenen logos. La funció de l´home és viure i buscar aquell punt de felicitat (virtud) on ja no hi hagi res més, per tant si el fié s bo, lànima actuarà de manera correcta i si hi ha diferents fins, hem d´agafar el més correcte. Finalment diu que les persones per arribar al fi assenyalat han de recòrrer molt camí abans.

Comentari:
Aristòtil en aquest text està mostrant el seu model de vida o descripció de com hem d´aconseguir o com son els postres fins. Áristòtil diu que l´home viu per aconseguir un objectiu a la vida i es guiat per el pensament, raó i pels sentiments. L´home en la seva vida actuarà corresponent al fi que vulgui aconseguir, i si el fi és molt bo, ell actuarà bé fins a arribar-hi.
Finalment a les últimes tres línies diu metafòricament una flor no fa estiu en un dia…es a dir que les persones per arribar a aquell punt final on no hi ha res més per a conseguir, han de haver caminat molts camins abans.

No hay comentarios: