martes, 21 de abril de 2009


DILEMA 2


-Què ha de fer l'Alfons? Per què?


Al meu parer jo crec que l'Alfons ha de canviar de feina i si de moment aquesta no li proporciona suficient benefici buscar una altra més tard.


Preguntes sondeig


1-L´Alfons ha de canviar de feina i sacrificar el benestar actual de la seva família pel benestar futur de la humanitat? Per què?


Jo crec que sí perquè és més important el benestar social que no el d'Un mínim de persones, si l'Alfons canvia de treball està ajudant a assegurar un millor futur mediambiental de manera que està col·laborant en un bé comú. També crec que aquesta posició és molt fàcil de defensar, però que a la pràctica la majoria de persones prefereixen un bé per als seus, que no un bé comú; traient les persones que se senten malament fent aquesta feina.


2-Tenim obligacions amb les generacions futures?


Sí, per què igual que els postres avantpassats estaven al càrrec de deixar-nos un benestar comú, nosaltres hem de sentir nos amb el deure de deixar el món no pitjor del que ens l'hem trobat perquè al cap i a la fi aquest món també és nostre.


3-Pot privar-se a un poble dels seus propis mitjans de subsistència? Per què?


Crec que si el no privar-se és destruir el medi ambient, no s'hauria de fer, però d'altra banda si no utilitzéssim aquests mitjans ens moriríem per tant si no hi ha cap més solució, no es poden privar.


4-Com es pot resoldre el conflicte entre el dret dels pobles a explotar la seva riquesa natural per subsistir i el dret de la humanitat a mantenir els pulmons de la terra?


Crec que aquest problema es pot resoldre permetent que s'exploti una part però que es respecti una altra. No crec que els límits siguin bons ja que no podríem viure sense arbres perquè no podríem respirar, però tampoc podríem subsistir sense talar-los perquè es el nostre mitjà econòmic.


5-De qui són responsabilitat els problemes mediambientals? Dels governs? Dels individus? Per què?


Dels individus perquè ells són els que actuen, són la majoria, encara que el Gobern és el que imposa les normes i també hi juga un paper important.


6-Què diria un utilitarista? I un representant de l'ètica dialògica?


Un utilitarista defensaria que no s'ha d'explotar el medi ambient perquè en aquest cas seria un benefici per l'Alfons però un mal per la majoria, per tant no aconseguiríem una major felicitat per a un major número de persones. En canvi l'ètica dialògica


DILEMA 3


-Què ha de fer el professor?


No ha de pujar-li la nota perquè tots son iguals dintre del grup.


1- Analitza-ho exposant en una columna les conseqüències que té pujar-li la nota i en una altra no pujar-li.


Pujar-li: conflicte social amb els altres alumnes, falta de justícia per part del professor i ventatja a l'alumne.No pujar-li: el noi no podria fer medicina i per tant no podria ajudar a milers de persones, hi hauria una justícia comuna.


2-Veus algun conflicte entre felicitat i justícia? On?


Si, el conflicte es que; allò que li fa feliç al noi no es just envers els altres companys perquè tots tindran la nota que es mereixin i un altre perquè la seva vocació sigui fer medicina no ha de rebre notes que no li pertoquin o no es mereixi.


3-Com resoldria aquest problema un utilitarista de l'acte i un utilitarista de la regla?


Un utilitarista del acte diria que s'ha de pujar la nota al noi perquè és per una bona causa: perquè fagi medicina, en canvi un utilitarista de la regla diria que no se li ha de pujar perquè no seguis unes normes comunes que segueixi tothom.


4-Quina regla creus que aplicaria el representant de l'ultraista de la regla?

Crec que si hagués d'aplicar una regla, aquesta seria pujar-li la nota a tots o no pujar-li a cap.



No hay comentarios: